Nieuw in 2020: meedoen met je eigen paard! 

Jaartraject Josien Methode

In het jaartraject krijg je niet alleen inzicht in de Josien Methode® en daarbij inzicht in het paard, maar het traject is speciaal opgezet zodat je je eigen paard kunt helpen zowel mentaal als fysiek in balans te blijven. Het is voor iedere paardeneigenaar een must om je paard te helpen zichzelf te zijn en de relatie met je paard te versterken en te verdiepen. Ook voor de paardencoach of equitherapeut is het belangrijk om het paard te kunnen begeleiden en ondersteunen in zijn werk.

Er word gewerkt vanuit inzicht in het paard en met lichaamstaal. Dus geen aangeleerde oefeningen of kunstjes maar een puur gesprek tussen mens en paard. Door een gesprek met het paard te kunnen aangaan, kan je het paard vragen bepaalde bewegingen en houdingen aan te nemen die het paard nog meer in balans brengen en die het paard vanuit de natuurlijke communicatie begrijpt. Dus geen fysieke druk om het paard in een houding te vragen, maar communicatie.

De jaartraject bestaat uit 10 avonden (dinsdagavond) theorie en praktijk met de paarden van de theorielocatie én 3 x 3-daagse (vrijdag t/m zondag) op een fantastische locatie in Vaassen waar je met je eigen paard de theorie in praktijk leert brengen.

10, 24 maart en 14 april 2020:

1: Kennismaking en paardengedrag en overtuigingen.

2: Sociale vaardigheden van paard en mens en hoe wij de regels van sociaal paarden/ kudde gedrag kunnen volgen voor een betere relatie met het paard. Theorie en groepsactiviteiten in de kudde.

3: Waarom is lichaamstaal zo belangrijk en hoe kunnen we ons lichaam gebruiken om het paard mentaal en uiteindelijk fysiek te kunnen trainen zonder druk. Theorie en body-awareness.

 

3-daagse in Vaassen / 24, 25 en 26 april 2020:

Thema’s: Sociale vaardigheden en lichaamstaal. Hoe kunnen we ons paard mentaal meer in balans brengen? Drie dagen waar grootse veranderingen in zowel paard als mens te zien zullen zijn. We gaan de processen van paard en mens van dichtbij ervaren en zien daarbij hoe het paard meer in balans komt en hoe blij het daarmee is.

 

28 april, 12 en 26 mei 2020:

4: Wat is er nodig om de structuur van beweging van paard en mens te veranderen naar een betere balans? Basis hoe we werken aan ontspanning bij het paard. Theorie met demo en body awareness.

5: Vrijwerken deel 1. Hoe kunnen we in vrijheid werken aan tempocontrole en hoe kunnen we dit gebruiken naar meer balans en zelfs verzameling? Theorie en praktijklessen.

6: Vrijwerken deel 2. Hoe kunnen we werken aan richtingcontrole om het paard niet alleen te kunnen sturen in vrijheid, maar ook mentaal, emotioneel en fysiek te kunnen helpen met zijn balans? Theorie en praktijklessen.

 

3-daagse in Vaassen / 19, 20 en 21 juni 2020:

Thema: Communicatie over tempo- en richtingcontrole en ontspanning. Dit is de begin van een gesprek tussen paard en mens. Een diepere verbinding zonder de verkregen balans kwijt te raken. Dit klinkt vanzelfsprekend maar je zult merken dat het helemaal niet zo eenvoudig is.

 

9, 23, 30 juni en 14 juli 2020:

7: Hoe kijkt de Josien Methode® aan tegen rechtrichten en gymnastiseren? Uitleg theorie en demo paard.

8: Gymnastiserend en rechtrichtend handwerk. Hoe kunnen we onze kennis van paardentaal gebruiken om het paard te gymnastiseren? Theorie en praktijklessen.

9: Rechtrichten en gymnastiseren op afstand tot geheel vrij. Theorie en praktijklessen.

10: Afsluiting met terugpakken van de vragen in theorie en praktijk.

 

3-daagse in Vaassen / 25, 26 en 27 september 2020:

Thema’s: Rechtrichten en gymnastiseren. Dit rond het jaartraject af met een paard wat jij kan helpen mentaal en fysiek in balans te blijven.

 

 

Locatie theorie en praktijk met paarden aldaar: HorseWise in Leusden.

Locatie 3-daagse bijeenkomsten: Bed en Stal in Vaassen.

 

Een 3-daagse bestaat uit drie dagen met twee overnachtingen inclusief ontbijt. Dag 1 is aankomstdag waarop je paard de tijd krijgt om te acclamatiseren in de ruime paddocks of wei. Er zijn eventueel twee stallen met uitloop.

Dag 2 beginnen we in de ochtend met ontbijt met warme broodjes en fruit en bespreken we de planning van de dag. Vervolgens kijken we kort terug op wat besproken is tijdens de theorie-avonden . Daarna gaan we aan de slag met het thema van de dag.

Dag 3 is verdieping op dag 2.

Je kunt aan het einde van dag 3 naar huis gaan maar het is ook mogelijk om er nog een overnachting aan vast te koppelen. In de kosten zijn  twee overnachtingen en twee maal ontbijt inbegrepen.

Voor het avondeten kan er eenvoudig gekookt worden of eten in de dorp Vaassen gehaald worden wat makkelijk en dichtbij is.

 

Kosten

Theorieavonden in Leusden:  665,50 euro

3-daagse bijeenkomsten in Vaassen: 365 euro

(waarvan 80 euro overnachting inclusief ontbijt, stalling paard inclusief hooi/weide 45 euro en lessen 240 euro).