Film: op trektocht met je paarden: ervaar de vrijheid!

10354230_357327891119297_5030809834366356042_nJosien gaat dit jaar op trektocht. Met haar paarden. In kuddeverband. In vrijheid.
Wil je weten wat dat is? Wandelen in kuddeverband? Wandelen in vrijheid?

Jan Willemsen en Sylvia Biemond hebben samen met Josien en haar paarden schitterende filmopnames gemaakt. Wandelen in vrijheid over de Veluwe. Prachtig! Heel veel dank Jan en Sylvia!

Film Wandelen in vrijheid; een impressie.

Van 13 april tot en met 22 april 2015 loopt Josien met haar paarden een vooraf geplande route over de Veluwe. Josien zal dagelijks verslag doen van haar ervaringen. Josien overnacht op diverse locaties en verblijft daar dan enkele dagen. Ze biedt op de locaties de mogelijkheid om lessen te boeken, trainingen te volgen of een clinic bij te wonen.

Ook is het mogelijk om met Josien mee te wandelen. Wil je ervaren wat het is om in kuddeverband te wandelen? Wil je leren wat wandelen in vrijheid is? Wil je weten of dit iets is wat ook jij met je paard kunt doen? Op zaterdag 18 april kun je een rondwandeling maken tussen Otterlo en Ede. De wandeling duurt ongeveer drie uur en er wordt gepauzeerd bij Theeschenkerij Mossel in Ede.

Zie voor meer informatie onder het tabblad Trektocht 2015 op deze website.

Geplaatst op: 2 maart 2015 onder: Aditi Horses

Een blik op 2014….. het jaar van het paard!

886778_206469282871826_360135573_o

Geplaatst op: 15 december 2013 onder: Aditi Horses

Lekker ontspannen met paarden: Wandelen in Vrijheid!

Op verzoek zal de wandeling van maandag 25 november qua afstand ingekort worden zodat ook de minder geoefende wandelaars een mogelijkheid hebben om deel te nemen. De wandeling zal ca. 2.5-4 km zijn.
Wandelen in Vrijheid

Geplaatst op: 12 november 2013 onder: Aditi Horses

En nogmaals! Gratis informatie over de Josien Methode

4837201-0

Geplaatst op: 10 september 2013 onder: Aditi Horses

Wegens groot succes in september nogmaals: gratis Informatie Avond! Werken met de Josien Methode – Basis.

4586597-0Dinsdag 10 september 19.00 – 21.00 uur

Wil je graag een diepere band met je paard opbouwen? Wil je je paard mentaal en lichamelijk trainen om tot betere prestaties te komen? Of misschien wil je gewoon lekker op een ontspannen manier aan het werk met je (verzorg)paard?
Dat kan! Met de Josien Methode®.

In Vrijheid naar Balans – Basis

Josien laat aan de hand van haar boek In Vrijheid naar Balans – Basis zien wat haar methode inhoudt en hoe je er mee aan de slag kunt gaan.
Misschien werk je al volgens de Josien Methode en heb je vragen. Die kun je stellen en je mag oefenen met de aanwezige paarden.

Datum: dinsdag 10 september 19.00-21.00 uur.
Locatie: Liz & Laire Equitherapie
Heeringstraat 2 7384 SL Wilp-Achterhoek (bij Apeldoorn).
Toegang: gratis.
Aaanmelden gewenst via info@lizenlaire.nl

 

Geplaatst op: 3 augustus 2013 onder: Aditi Horses

Trainen in de natuur: een weldaad voor zowel mens als paard!

Aditi Horses staat voor vrij van beperkingen, onbegrenst zijn. Dit geldt voor het paard, dit geldt voor de mens. Trainingen proberen we dan ook zoveel mogelijk hierop aan te passen. En zie hier:  een training in de vrije natuur. Het paard is nog in training dus geheel los is nog niet verstandig. Maar dat is wel waar naartoe gewerkt kan worden.

Deze foto’s zijn gemaakt bij Havelte.

Training natural horsemanship schaapjesAditi Horses training buiten in de natuur

Training Aditi Horses paard lekker vrolijk

Training Aditi Horses zandverstuiving

training zandverstuiving Havelte

Geplaatst op: 19 mei 2013 onder: Aditi Horses

Clinic Academische Rijkunst versus Josien Methode: meer met minder?

 

Wilde paarden kuddeverband hengst spelenOp dinsdag 25 juni 2013 verzorgt Aditi Horses een clinic voor gevorderde tot ver gevorderde paardenliefhebbers/trainers. Gekeken wordt waarin de Josien Methode zich onderscheidt van de klassieke Academische Rijkunst. Is het mogelijk hetzelfde of zelfs meer te bereiken met minder hulpmiddelen? 

Locatie Uddelerveen 52 in Uddel

Tijd 15.00 – 18.00 uur

Toegang gratis, opgave via het contactformulier van deze website.

Maximaal 15 personen, vol is vol

Geplaatst op: 13 mei 2013 onder: Aditi Horses

Clinic Inzicht in gedragsproblemen bij paarden

Hoe denken, ervaren en leren paarden? En wat is hiervan het gevolg voor het gedrag van het paard?
Elke paardenliefhebber heeft er wel eens mee te maken: het paard wil de trailer niet in, het… paard rent weg als u bij de wei komt of het paard blijft niet stilstaan bij het opstappen.
 
Josien_werkwijze_in_stappen
Op zaterdag 22 juni 2013 geeft Josien van der Poel, eigenaar van Aditi Horses, een clinic over inzicht in en het oplossen van probleemgedrag bij paarden. Zij demonstreert bij twee onbekende paarden de werkwijze die haar zo uniek maakt in Nederland. Probleemoplossen vanuit leiderschap, vriendschap, respect en inzicht.
 
 
Locatie HEEJA Ruitersport, Koningsweg 27 3886 KC in Garderen
Datum zaterdag 22 juni 2013
Tijd 13.00 – 16.00 uur
Toegang GRATIS

Geplaatst op: 12 mei 2013 onder: Aditi Horses

Wilde paarden bedreigd!

Paarden Salt River Wild Horses Kuddeverband wilde paardenWilde paarden 

Het boek In Vrijheid naar Balans heeft een prachtige coverfoto. Deze foto is gemaakt in Arizona, Tonto National Forest, Verenigde Staten.  In dit natuurgebied, rondom de Salt River, kun je diverse groepen paarden tegenkomen. De paarden leven daar zo natuurlijk als mogelijk is in onze geciviliseerde maatschappij. Je ziet het kuddegedrag van de paarden: hengsten met hun merriegroepen, bachelorgroepen (jonge hengsten samen) en de interactie tussen deze groepen.Deze paarden worden bedreigd met gevangen nemen en verkoop.   

Actie voeren 

Een grote groep mensen is inmiddels begonnen met actie voeren ter bescherming van deze Salt River Wild Horses. Dit doen ze door mensen te attenderen op het bestaan van deze paarden, op het prachtige wezen dat het dier paard is. Door middel van schitterende foto’s laat men zien wat niet verloren mag gaan.Aditi Horses en Liz & Laire Equitherapie ondersteunen het werk van deze groep mensen. Elk deel van de reeks boeken In Vrijheid naar Balans zal een coverfoto krijgen van deze geweldige wilde paarden. Wil je ook dat deze paarden in het wild mogen blijven leven? Bezoek dan de website van de Salt River Wild Horses!

Geplaatst op: 6 mei 2013 onder: Aditi Horses

Zelf aan de slag

Zelf thuis aan de slag met de Josien Methode®? Dat kan want het eerste deel uit de reeks In vrijheid naar balans is een feit!

In vrijheid naar balans geeft je een manier in handen waarmee je een start kunt maken om tot werkelijk contact met een paard te komen. Door middel van grondwerk, op basis van lichaamstaal, wordt een basis gelegd van vertrouwen, vriendschap, respect, leiderschap en samenwerking. De communicatie die geleerd wordt, is gebaseerd op het natuurlijke gedrag van het paard in de kudde. Er zijn oefeningen opgenomen waarmee elke paardenliefhebber zelf de slag kan. De oefeningen helpen je onder andere om te leren grenzen te stellen en vooral om de balans te vinden tussen leiderschap en samenwerking.

boek

Je kunt het boek bij elke erkende boekhandel in Nederland bestellen. We kunnen je het boek ook toesturen, er komen dan portokosten bij. Totale prijs dan 16,45 euro. Bestellen kan via het contactformulier van de website.

Prijs: € 13,95
Titel: In vrijheid naar balans
Auteur: Josien van der Poel
Categorie: Dieren
Geïllustreerd: Ja
Uitvoering/formaat: Paperback 16 x 24 cm
Aantal pagina’s: 70
ISBN: 9789462068568

Geplaatst op: 28 maart 2013 onder: Aditi Horses