Werkwijze van Aditi Horses

Om met paard en mens aan de slag te gaan wordt eerst een analyse van het paard gemaakt. Aditi Horses heeft zich hiertoe laten inspireren door het model van Dilts & Bateson: De logische niveau’s van leren.

Josien_werkwijze_in_stappen

Omgeving

De omgeving kan het paard uit balans brengen. Bijvoorbeeld: een paard staat te veel op stal in plaats van in de wei, er is veel lawaai, spanningen in de omgeving, reactie op andere paarden, of de mens.

Gedrag

Gedrag verwijst naar de gedragingen van jouw paard. Staken, bokken, steigeren, dominantie, angst, agressie, onzekerheid en onderdanigheid zijn gedragingen die het paard kan laten zien.

Vaardigheden

Vaardigheden zijn dingen die het paard geleerd heeft. Ga niet trekken aan het touw als je vast staat, doe je hoofd laag als er een halster om wordt gedaan, blijf netjes stilstaan als iemand opstapt. Wij verwachten dat het paard het zal begrijpen. Zonder juist aangeleerde vaardigheden zal het paard niet duidelijk weten wat de bedoeling is en zal dit middels zijn gedrag aan je vertellen.

Karakter

Het karakter is uniek en hoort bij elk individueel paard. Dit karakter is aangeboren en wordt daarna gevormd en gekneed door de omgeving. Elk karakter heeft zijn eigen specifieke aanpak en begeleiding nodig om goed in balans te zijn. Vanuit dit vlak ontstaan veel gedragsproblemen bij paarden.

Persoonlijkheid

Dit geeft aan wie je paard daadwerkelijk is. We bekijken en beoordelen een paard vaak vanuit zijn gedrag, maar het gedrag wordt bepaald door karakter, vaardigheden en omgeving. We zien vaak niet wat het wezen van het paard is.

Aan de hand van deze analyse wordt gekeken wat Aditi Horses voor jou en je paard kan betekenen.

Veel voorkomende begeleiding door Aditi Horses is advies en training bij dramgedrag, extreem angstgedrag, steigeren, bokken, staken, onvoorspelbaar gedrag, mentale afsluiting, moeilijk te stoppen, scheefheid, kreupelheid en rug problemen.

 

Laatste Nieuws

Categorieen